Bayramlık Hurmalı Cevizli Tel Kadayıf
Bayramlık Hurmalı Cevizli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tel kadayıf
- 15-20 adet hurma
- 1 su bardağı ceviz
- 5 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için :
- 2. 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Bayramlık Hurmalı Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 4-5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.
- Kadayıfı geniş bir kaba alıp avucunuzda biraz ufalayın.
- Kaynatmadan erittiğiniz tereyağını üzerine döküp elinizle karıştırın.
- Bir kahve fincanı ya da küçük bir kasenin içine bir kaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın.
- Ortasına bir iki parça hurma ve iri dövülmüş ceviz yerleştirin.
- Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Az miktarda tereyağı sürülmüş borcama ya da fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek çıkarın.
- Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişen kadayıfın üzerine soğuk şerbeti eşit şekilde gezdirin. Kadayıf, şerbeti çekene kadar bekletin. Afiyet olsun.
Comments